World Wide Web (kallas ofta webben eller www) är ett gigantiskt nätverk med information. Webben är den mest populära delen av Internet, inte minst för att webben innehåller så mycket information presenterad i ett visuellt tilltalande format. Rubriker, text och bilder kan kombineras på en enda webbsida, ungefär som i en tidskrift, tillsammans med ljud och animeringar. En webbplats är en samling sammankopplade webbsidor. Webben innehåller många miljoner webbplatser och ännu fler webbsidor.

Surfa på webben innebär att du utforskar den. Du kan hitta information på webben om i stort sett vad som helst. Du kan t.ex. läsa nyheter och filmrecensioner, kolla avgången för flygresor, visa kartor och lokala väderleksprognoser eller ta del av den senaste forskningen om en sjukdom. De flesta företag, myndigheter, museer och bibliotek har webbplatser med information om sina produkter, tjänster eller samlingar. Dessutom finns många referenskällor på webben, t.ex. ordlistor och uppslagsverk.

Webben är dessutom rätt plats för den som tycker om att shoppa. Du kan söka bland och köpa mängder av produkter på olika återförsäljares webbplatser, t.ex. böcker, musik, leksaker, kläder, hemelektronik och mycket mer. Du kan dessutom köpa och sälja begagnade objekt på webbplatser som erbjuder onlineauktioner.